סוללות טלפון סלולרי לעיתים מתות בפתאומיות וללא אזהרה מוקדמת, אבל בד”כ יש סימנים מקדימים לכך. כיצד תדעו שהגיע הזמן לאתר מעבדת תיקון טלפונים? וכיצד תדעו שהגיע הזמן עבור החלפת סוללה בנייד? הנה המדריך המלא לפניכם.
כתוצאה מכך שהטלפון מתחיל לאחרונה להיחלש, חשוב לדעת מתי הגיע הזמן להחליף או לתקן סוללה לפלאפון. בסופו של דבר, לסוללת טלפון סלולרי יש מחזור חיים מסוים. כאשר רמת הכוח של הסוללה מתקרבת לסיומה, היא תתפקד בצורה גרועה ותתחיל להתרוקן מהר יותר. הסימנים הנפוצים ביותר לכך שסוללת טלפון סלולרי זקוקה להחלפה הם, כאשר לטלפון לוקח יותר מדי זמן להיטען. כמו כן, כאשר אתם רואים שאחוז הכוח הנותר יורד באופן דרסטי ובדרך כלל מהיר לאחר כל שימוש.
האם וירוס יכול לגרום לריקון סוללה בנייד?
להלן כמה מהדברים שמי שמשתמש טלפונים סלולריים צריכים לשקול, כאשר הם חושבים שאולי הגיע הזמן להחליף את הסוללה שלהם. חשוב שמשתמשי הטלפון הסלולרי יבינו מהם סימני האזהרה וכיצד להביא את המכשיר שלהם לתיקון בזמן הנכון.
לפני שהסוללה מתרוקנת ואתה מוצא את עצמך תקוע בלי נייד, כדאי לדעת מתי הגיע הזמן להחליף או לתקן אותה. לא פעם, קורה שהתקנת אפליקציות חינמיות מובילה למצב של וירוסים בנייד (במיוחד במערכות אנדרואיד). אם ישנו וירוס על תוכנת המכשיר, ייתכן שהוא גורם למצב של ריקון סוללה מהר. במצב זה לא תצטרכו החלפת סוללה לנייד אלא מחיקת הווירוס. כל מעבדת טלפונים מומלצת למצבים אלו של איתור ומחיקת וירוסים מטלפונים ניידים.
האם מכשיר הטלפון חם למגע? החלפת סוללה בהולה!
יש שני סימנים שכדאי לשים לב אליהם במיוחד: כשהטלפון שלך לא נדלק בכלל, וכאשר המכשיר חם למגע. אם שני הסימנים האלה מופיעים בטלפון שלכם, הגיע הזמן לסוללה חדשה. החלפת סוללה יכולה לנוע בין טווחי מחירים ממוצעים של כ-450 ₪ – 1,150 ₪ ומעלה.
שימו לב, במקרה של התחממות הטלפון למגע, יהיה חשוב מאוד לכבות את הטלפון ולהגיע מיידית למעבדת תיקון טלפונים. זה מסוכן, במקרים מסוימים סוללות יכולות אפילו להתפוצץ. אל תמתינו עם מצב כזה, למען בטיחותכם האישית והסביבתית.
אל תתנו לסוללה חלשה לעכב עסקים
כאשר חיי הסוללה של הטלפון הולכים ופוחתים, ואתם מצפים לשיחה חשובה או אימייל חשוב, זה תמיד יקרה בזמן הכי גרוע. מכירים את חוק מרפי? הוא פעיל מאוד בתחום של החלפת סוללה בטלפונים ניידים ומכשירים טכנולוגיים באופן כללי. אתה צריך לדעת לזהות את הסימנים שהגיע הזמן לשדרוג או להחלפה של הסוללה, ועדיף מוקדם מאשר מאוחר.
אם תמתינו עם החלפת הסוללה עד לדקה ה-90, אתם תמצאו את עצמכם בלי טלפון למס’ שעות או למס’ ימים. אם מדובר במכשיר טלפון שאינו משווק בארץ, ייתכן שאפילו ייקח מס’ שבועות עד שהסוללה החלופית תגיע למעבדה מחו”ל.
התסמינים שצריך להיזהר מהם כוללים:
- ביטול שיחות – כאשר שיחות מתנתקות לפני שהחלו או תוך כדי שמתנהלות.
- אובדן קליטה – במקומות בהם יש קליטה מעולה, ייתכן שאצלך הקליטה תהיה ירודה.
- טעינה איטית במטען אלחוטי ובחשמל – זה בד”כ קורה לקראת סוף חיי הסוללה.
- בעיות בחיבור למכשירי Wi-Fi או Bluetooth – זה בד”כ קורה כאשר הסוללה כבר גמורה והאנטנות מתקשות לתפקד בעקבות “ספק כוח” (הסוללה) כושל.
- טלפון מתחמם במגע – מסוכן מאוד, החלפת סוללה תהיה מומלצת מאוד במקרה זה וכמה שיותר מהר.
- חיי הסוללה מתרוקנים במהירות – אם לאחר כשעה או שעתיים אתם מוצאים עצמכם עם 15% סוללה (למרות שהטענתם אותה לפני יציאה מהבית), החלפת סוללה נדרשת.
- אפליקציות ויישומים נתקעים או נטענים באיטיות – זה בד”כ אחד הסימנים הראשונים כשצריך להחליף סוללה.
מה חיי הסוללה הממוצעים בד”כ?
לא תמיד קל לדעת מתי הגיע הזמן להחליף או לתקן סוללה של טלפון סלולרי. סימנים מסוימים יכולים להיות פשוטים כמו לשים לב שהטלפון שלך איטי יותר מאשר בעבר. כמו כן, ייתכן שלאחרונה שמתם לב שיש לטעון את הסוללה לעתים קרובות יותר.
באופן כללי, אם יש לך בעיות בתפעול של הטלפון, ייתכן שהסוללה זקוקה להחלפה. אבל יחד עם זאת, ייתכנו בעיות אחרות בטלפונים שיצריכו איתור מעבדת טלפונים מקצועית. אם אכן מדובר במצב של החלפת סוללה בנייד, ישנם מספר גורמים בקביעת כמה זמן סוללה תחזיק מעמד. חלקם כוללים: מותג החברה המייצרת את הסוללה, באיזו תדירות ולכמה זמן אתם מטעינים את הטלפון, ואיזה סוג ואיכות מטען אתם משתמשים. כל אלו ועוד, הם פקטורים שיקבעו כמה זמן סוללה לנייד תחזיק אצלכם מעמד.
מציאת מעבדת תיקונים
התחילו בהתקשרות ליצרן המכשיר, ובדקו אם יש אחריות על החלפת סוללה בנייד. לחברות מסוימות עשויות להיות מרכזי תיקונים משלהן במקומות שונים ברחבי הארץ. כך, הן יוכלו להפנות אותך לנקודת שירות שנמצאת קרוב מספיק אליך. אם אין אפשרות זמינה מהיצרן עבור החלפת סוללה, צרו קשר עם מעבדת מוצרים טכנולוגיים ולהחלפת סוללות ומוצרים אחרים.